Wat doe ik

Als Leefstijl -en EQfit coach  werk ik vanuit   het principe van de integrale aanpak. Daarbij ga ik uit van 5 Energie elementen. Ik noem ze de 5 Energie Stepstones. In mijn logo zie je  dat deze Stepstones met elkaar verbonden zijn en  zo één geheel vormen.  Zij zijn de symbolische  kleurrijke basis van jou als Mens

 

DE ENERGIE STEPSTONES

 

  • Basis energie                     Wie jij bent , van nature, je DNA 
  • Hoofd energie                    Hoe je denkt en doet , gedachten overtuigingen, je gedrag  
  • Emotionele energie            Hoe ga je om met emoties,  gevoel, vertrouwen, verbinding met anderen
  • Fysieke energie                 Hoe is je lichamelijke energie,  voeding, beweging, ontspanning, conditie
  • Pro activiteit                       Hoe ga je om met je eigen verantwoordelijkheid, je drive, je wil, je ambitie

 

 

BALANS

Wanneer je  teveel op één van die stepstones gaat staan,  zal er bij de anderen ook iets gebeuren, ze zijn immers verbonden. Het is dus belangrijk om dit in balans te houden.

Vaak uit zich dit als eerste in fysieke klachten. Je lichaam geeft signalen af : het is teveel, voortdurend hoofdpijn of zere schouders, je niet meer kunnen concentreren. Als je dan geen aandacht hieraan besteedt  en maar doorgaat, dan weet je wat de gevolgen kunnen zijn.

Overmatige stress, slapeloosheid, burnout, (vr)eetbuien geprikkeld reageren op je omgeving.  Er is disbalans ontstaan. Waar de oorzaak ligt is voor jezelf soms moeilijk te ontdekken, laat staan het op te lossen. Daar kan ik als coach een goede rol in spelen waarbij  ik  altijd van het volgende uitga

 

Van Vraag naar Actie.

Jij hebt een vraag, wens of probleem en ik ben diegene die bij jouw de sleutel omdraait en zorgt dat de energie weer gaat stromen.

Ik luister naar je verhaal en ga  vraagtekens zetten bij wat je vertelt.

Een vanzelfsprekende veronderstelling wordt  een vraag en dat geeft meer ruimte in je hoofd maar misschien ook wel emotioneel een beter gevoel. Het zorgt voor bewustwording en andere  Energie.  En als er meer energie is, ontstaat er ook eerder actie en kom je gemakkelijker in beweging en tot verandering.

 

Ik zet jou:  letterlijk en figuurlijk in beweging 

 

Hoe dit proces  gaat werken voor jou, hangt af van je vraag en daarvoor bied ik de volgende mogelijkheden:

 

  • Persoonlijke  Coaching : Inzicht in je persoonlijke balans en hoe kom je met een persoonlijk actieplan weer in balans of ga je werken aan je eigen ontwikkeling. Met de EQFit methode die fysieke oefeningen combineert met mentale coaching, bouw je aan je eigen Basis
  • Leefstijl en Voedingsadvies: Hoe ziet jouw dagelijkse leefwijze eruit en wat  ga je niet meer doen en wat ga je juist wel doen om zo een gezondere leefstijl te krijgen die ook vol te houden is.
  • Beweegadvies en begeleiding: Hierbij geef ik je advies en tips over wat voor jou nodig is om aan sport of bewegen te gaan doen,  incl. lichaamsmeting. Ik ben daarbij ook “Je stok achter de deur”. Je leert hoe je op eenvoudige manier toch je broodnodige beweging kunt realiseren en kunt inbouwen in je dagelijkse leven. Bewust en verantwoord in beweging komen en blijven.  Als sportinstructeur en coach heb ik met name op dit gebied veel ervaring en kan ik je als personal coach ook begeleiden 
  • Stoelmassage: Een ontspannende massage van hoofd, nek, schuders, armen, handen en rug,  Het is een massage van 20 minuten, gebaseerd op de shiatsu techniek,  die veel effect geeft in het lichaam, voor ontspanning zorgt en nieuwe energie geeft. Het is zeer laagdrempelig omdat het door de kleding heen gegeven wordt en het werkt preventief tegen allerlei klachten. Gun jezelf af en toe dat Moment voor jezelf.  Voor bedrijven is het  een snelle manier om preventief iets te doen aan het ziekteverzuim en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. Onder het item Massage vind je meer informatie hierover.

 

Het is nooit te laat om in beweging te komen!