Wie ben ik

Joke Groot Obbink

 

Klein, kleurrijk en krachtig

 

Ik ben 60 jaar, opgegroeid op een prachtige oude boerderij, waar veel ruimte was om te spelen en vrij te bewegen. Dat heb ik sindsdien altijd doorgezet. Zeer zelfstandig en eigen keuzes gemaakt. Vaak afwijkend van dat wat “normaal” is of “vanzelfsprekend” lijkt.

 

Ik heb de sportopleiding CIOS gevolgd. Bezig zijn met gezondheid, sport en bewegen en mensen coachen  dat  loopt als een rode draad door mijn leven.

Als zwemonderwijzer en later als leidinggevende heb ik met veel mensen uit alle lagen van de bevolking gewerkt.

Geen mens is hetzelfde en dat boeit mij. 

Ik wil altijd graag ontdekken, wat beweegt iemand, waarom doet iemand dat of waarom zegt hij dat?

Hoe kan ik die persoon helpen in zijn/haar ontwikkeling,  of dat nu het behalen van een zwemdiploma is, of watervrees overwinnen, het zelfvertrouwen van een medewerker vergroten. Je moet het wel zelf doen, maar ik ben er als jouw coach om je te motiveren, ondersteunen en je eigen kracht te vergroten.

 

Mijn eigen Vitaliteit

Ik heb altijd veel gewerkt en dat kwam vaak op de eerste plaats. Zowel fysiek als mentaal zwaar soms, omdat ik me ook zeer  verantwoordelijk voelde. Ik dacht dat ik dit allemaal wel kon volhouden, maar toen het ook privé wat minder goed ging, realiseerde ik me en voelde ik.

Hé, je bent jezelf aan het voorbijlopen, je draaft maar door en het kost je steeds meer moeite om alles te doen. Mijn goede lichamelijke conditie en veerkracht hield me nog net op de been.

 

Rust regelmaat en ruimte voor jezelf

Maar het was wel tijd voor bezinning, wat meer rust, regelmaat en ruimte voor een nieuwe richting. Op zoek naar iets wat al heel dicht bij me stond en een logisch vervolg was op wat ik al jarenlang deed. Coachen, gecombineerd met  sport en gezond leven.

Ik heb  de Post-HBO register opleiding tot Integraal  Leefstijlcoach,  gevolgd bij de Markacademy.  Zie  ook www.Markacademy.nl.

Ik sta voor beweging maar geef  ook graag energie, ontspanning en een moment van rust. Daarom heb ik de opleiding 

Stoelmassage Totaal   gevolgd bij de Massage Academie. Zie www.Massageacademie.nl . Verder werk ik ook als Stoppen met Roken coach en Leefstijlcoach voor Mydailylifestyle, zie www.mydailylifestyle.com

 

Duurzaam Vitaal Leven

Als Coach kan ik  goed mijn eigen ” wijsheid” , levenservaring,  drive en energie  inzetten.  Ik sta  met beide benen op de grond, bied rust en ben een rots in de branding.  Niets is mij vreemd   en jij als mens bent voor mij uniek en mooi met al jouw eigenaardigheden. Je kan je vertrouwd en vrij  voelen bij mij. 

Ik zorg ervoor dat jij in de drukte  van alle dag, of de onrust in je hoofd, weer structuur krijgt. Een helder inzicht krijgt  zodat je bewuster keuzes gaat maken en met reële doelen gaat werken aan een duurzaam vitaal en gezond en vooral plezierig leven. Niet langer denken maar doen, want.....

 

Het is nooit te laat om in beweging te komen